Община Твърдица на Антарктида
Община Твърдица на Антарктида / Община Твърдица

Брошури на Община Твърдица пропътуваха 28 000 километра, за да бъдат подпечатани от българската полярна база на Антарктида. На 8 декември 2011 г. в НЧ „Св.св. Кирил и Методий 1914” в Твърдица се състоя представянето на книгата „Амундсен-Скот: дуел на Антарктида”. След представянето, всички присъстващи положиха подписите си на лист и брошури на община Твърдица с молба Иглика Трифонова – биолог в българската база на Антрактида, да ги отнесе там при поредното си заминаване през януари 2012 г.

В писмо до Общински туристически информационен център – Твърдица, Иглика Трифонова съобщава, че брошурите са подпечатани с всички печати на българската база. До приятелите си в планинския град тя пише „На Антарктида беше много хубаво, беше топло - около 5-6 градуса (за разлика от България, нали все пак там беше лято) и никак, ама никак не ми се връщашеА пингвините и тюлените са толкова мили същества, че на човек му става съвестно да ги безпокои в техния така различен от нашия свят. И разбира се, след два месеца там има много за разказване и показване

Предстои гостуване в Твърдица на Иглика Трифонова и представители от Българския антарктически институт, съобщават от общинска администрация.