Община Тунджа с програма за празниците
Община Тунджа с програма за празниците / netinfo

Тържествено запалване на светлините на празничната украса на административната сграда и елхата на Община Тунджа ще се състои на 14 декември от 17 часа. Коледното дърво е посадено миналата година пред сградата на общината. Това съобщи за Дарик Люба Митева - главен ескперт култура в общината.

Програмата за отбелязване на Коледните и Новогодишните празници в община Тунджа включва още провеждане на Втори благотворителен бал за набиране на средства за еднократно подпомагане и учредената стипендия за млади хора в неравностойно социално положение и високи постижения в образователния процес. Балът ще се състои на 15 декември.

На 16 декември е ученическото коледно състезание „Бързи, смели, сръчни" за ученици от 1 до 4 клас от община Тунджа. На същата дата ще се проведе концерт на фолклорен ансамбъл „Тунджа" в село Ботево. За 21 декември е предвиден празник „Коледни звезди" за най-малките жители на общината, подготвен е и спектакъл „Коледна илюзия" на Кукления театър в Ямбол.

На 22 декември пред възрастните зрители ще бъде представен спектакълът „Благодорният испанец" по Съмърсет Моъм. Също на 22 декември ще се проведе честване на 10 години от създаването на спортен клуб по бокс „Априлец" в село Бояджик. Ще бъдат наградени 10-те най-добри боксьори на десетилетието, най-добрите спортисти за 2009 година и ветерани с високи постижения в спорта.