/ Областна администрация-Сливен
Областният управител на Сливен Чавдар Божурски бе гост на мотосъбора в местността Сайганица край котленското с. Кипилово. „За поредна година съм заедно с вас.
 

мотосъбор
Областна администрация-Сливен


Тук винаги се случват няколко неща. Първо, естествено, преживява се емоцията от шума на двигателите, майсторското управление и тръпката да притежаваш двуколесна машина.

Второ, благодарение на вас, съборът се превърна в един семеен празник. И не на последно място – може би трябва да попитаме група „Епизод” – но като че ли няма по-вярна публика от вас, докато слушате „Мъжки песни”, песни за Паисий, Кочо, Хаджи Димитър, Шипка. Поздравявам ви, че пазите такива духовни ценности”, каза в приветствието си областният управител и пожела на участниците здраве и вълнуващи преживявания.

Отец Димитър Янков отслужи водосвет. Зам.кметът Шериф Куванджъ поднесе поздравление от името на кмета Коста Каранашев. Зам.кметът подчерта, че мотосъборът се е превърнал в едно от най-интересните събития в културния календар на Котел.

Яка рок музика и много изненади на мото-събора край Кипилово

Основни организатори са мотоклуб „Лястовица 33”-Котел в партньорство с общината. Председателят на клуба Иван Тодоров обяви от сцената, че от година на година Сайганица привлича все по-голям интерес.
 

мотосъбор
Областна администрация-Сливен


„Ще направим това място Селище на рока и моторите”, каза той и призова девизът на всички участници да бъде „Уважавай, за да те уважават”. Плакети с девиза бяха подарени на областния управител и зам.-кмета.

За събитието пристигнаха много мотористи от различни краища на страната. Програмата до 22 юли предвижда рок-концерти, изпълнения на децата от НУФИ-Котел, стънт-състезания и демонстрации, игри, възстановка на стари мотоигри и други забавления.
Областна администрация-Сливен