/ областна администрация Сливен
Областният управител на Сливен Чавдар Божурски се обърна към медиците с думи на благодарност по повод днешния им празник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. В своето обръщение към лекарите и сестрите той подчертава, че всички ние им дължим огромна благодарност за всеотдайността, професионализма и куража, с които денонощно се грижат за здравето на всеки един от нас.

Прокурори, следователи и съдебни служители дариха 300 000 лева за болниците

"Уважаеми лекари, здравни работници и служители, фармацевти, Посрещаме Седми април в условията на епидемия, която превзема цели държави и континенти. В тази тежка обстановка Вие сте на първа линия срещу разпространението на заразата. Дължим Ви огромна благодарност за всеотдайността, професионализма и куража, с които денонощно се грижите за здравето на всеки един от нас, за децата, родителите ни и нашите близки! Специално се обръщам и поднасям уважението си към спешните екипи, областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, здравните инспектори и общопрактикуващите лекари в областта: Благодаря Ви за това, че въпреки трудностите, създадохте организация за максимален обхват на хората в нужда!

Центърът за майчино и детско здраве в Сливен с онлайн консултации

През тази година Световният ден на здравето се отбелязва под мотото „Остани вкъщи! Спаси живот!“. Това ми дава повод да благодаря на жителите на Сливен и областта, на бизнеса, на държавните и общинските структури за отговорността, с която спазват противоепидемичните мерки, въпреки икономическата и социална цена на това. Поднасям уважението си и към многобройните дарители, които помагат да се осигурят консумативи и пособия за безопасност на лекарите и медицинския персонал при работата им в рискова среда, както и за лечението на пациентите!", се кавза още в обръщението на Чавдар Божурски.