бебе ръка дете
бебе ръка дете / iStock/Getty Images
Центърът за майчино и детско здраве ще предлага от 6 април онлайн консултации във всички работни дни от понеделник до петък от 9.00 до 16.00 часа по въпроси, свързани със здравословно поведение по време на бременността, първи грижи за новороденото, кърмене, захранване, здравословно хранене, насоки за развитие на детето, емоционална подкрепа на родителите, и други.

Консултациите ще се провеждат през Skype, Messenger, Viber или директно по телефон. Предварително желаещите трябва да се обадят на телефон 044 / 410 431, за да уточнят тяхното предпочитание за връзка.

Центърът работи съвместно и с експерти от Регионална здравна инспекция – Сливен за допълнителна информация относно новия коронавирус.

Консултациите са напълно безплатни и от тях могат да се възползват всички семейства с деца до 3-годишна възраст и бременни жени от област Сливен. Подкрепата се предоставя при спазване на принципите на конфиденциалност и доброволност. Центърът за майчино и детско здраве към Медицински център „Д-р Г. В. Миркович“ е създаден пред 2014 г. по проект на УНИЦЕФ, Министерството на здравеопазването и Агенцията за социално подпомагане.