Ново ръководство има общинската организация на СОСЗР-Сливен
Ново ръководство има общинската организация на СОСЗР-Сливен / Център за подготовка на специалисти - Сливен

Майор о.р. Митко Манев бе избран за председател на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Сливен на отчетно-изборната конференция на организацията. Заместник председатели са полковник о.р. Киро Киров, подполковник о.з. Петър Грабчев, майор о.з. Съби Тодоров е секретар на организацията, съобщиха от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен.

На конференция отчетен доклад прочете досегашния председател на организацията о.з. полковник Николай Тодоров за периода от 2009 до 2013 г. Другият представен доклад бе на контролната комисия за финансовото състояние на организацията.

Делегатите на конференцията са гласували декларация, която ще бъде изпратена до конкретни адресанти, във връзка с условията за ползване залите във военните клубове; съдействието на МО и МВР за подпомагане на членовете от родолюбивите и патриотични организация на офицерите и сержантите от запаса и резерва, които са социално слаби и с влошено здравословно състояние; несъгласие със закриването на Военна болница Сливен; искания във връзка с идеята за създаването на “Музей на бойната слава”; клубна база за организацията.

На 20 февруари 2013 г. ще се проведе и отчетно изборната конференция на областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Сливен.