Наложиха мярка подписка на банда рецидивисти с над 30 присъди
Наложиха мярка подписка на банда рецидивисти с над 30 присъди / netinfo
Рецидивисти с 34, 32 и 25 присъди бяха пуснати от ареста от Ямболският съд с мярка “подписка”, въпреки, че след заловянето им от полицията е доказано, че са извършили осем взломни кражби. Престъпната група е от ромския квартал в Ямбол. Михаил Маринов на 27 г. е с 34 присъди, Радослав Атанасов на 26 г. е с 25 присъди, а Атанас Николаев има 32 присъди, всички за извършени кражби, съобщиха от полицията в Ямбол. Единият от крадците е излязъл от затвора преди няколко дни. Другите двама нямат дори лични карти. До разкриване на престъпленията се е стигнало след събиране на доказателства и извършване на следствени експерименти.

Най-голяма е стойността на кражбата от “Вакуум елсистем” – 25000 лева. Оттам са откраднати бронзови отливки и кабели от трансформатор за лазерна машина. Два дни преди това от друг цех в предприятието извършили кражба на два ъглошлайфа, медни проводници и кабели. От “Топ консерв” тримата откраднали метали за 5730 лв. От склад на фирма “Технокос” извършили кражба на многожилен гумиран кабел, токоизправител и други метални инструменти за 1100 лв. Втората им кражба там е на 11 май, когато когато откраднали неръждаеми тръби, барабан от машина за рязане на плодове и зеленчуци, токоизправител и много други части. При повторно влизане с взлом в офиса на фирмата откраднали и ВиК-части, електропроводници и част от производствена машина. Следващата кражба е на електрожен и кабел на стойност 2500 лв. Два ъглошлайфа и една дрелка са откраднати и от склад на ЕТ “Лидер”. Посочените суми са само за откраднатите машини и части, но стойностите на нанасените щети за многократно по-големи.

Тримата са били задържани за 24 часа в ареста на РПУ – Ямбол, след което е започнала работа по доказване на престъпленията. Взета им е била и 72-часова мярка за неотклонение “задържане под стража”, но вчера крадците са освободени от съда с мярка “подписка”