Момчил Пантелеев: Имаме силата и волята да се преборим с незаконното строителство
Момчил Пантелеев: Имаме силата и волята да се преборим с незаконното строителство / Предизборен щаб

Пред стотици жители на Сливен в събота вечерта кандидат кметът Момчил Пантелеев /ВМРО-Св. Георги Победоносец/ посочи няколко от най-болните проблеми от ежедневието на града, с които ще се бори. А именно безразборното паркиране, лошата транспортна инфраструктура и липсата на инвестиции. Пантелеев не подмина и липсата на прозрачност при обществените поръчки. Той отново се обяви за налагане върховенството на закона, а като приоритет в тази посока посочи пълната ревизия на всички обществени поръчки. Той ще настоява да бъдат приведени в действие приети решения от Общинския съвет. Едното е за създаване на общинско дружество за сметосъбиране и сметоизвозване, а второто е създаване на общинско предприятие за озеленяване.

„Това е наша основна задача, защото след приемане на тези решения кметът не се съобрази с тях и сключи договори за обществени поръчки и загроби общината с 30 милиона лева." Пантелеев посочи, че всички действия, които ще предприеме като кмет на Сливен са насочени градът да придобие европейски вид и да задържи младите хора в Сливен, вместо да търсят алтернатива за емигриране.

„Заявяваме категорично, че ще се справим с един проблем, с който нито една политическа сила не иска да се справи, защото този проблем всъщност й осигурява много гласоподаватели. А този проблем се казва незаконно строителство. Ще предприемем всички действия за премахване на незаконните постройки, включително и тези в кв. „Надежда". Ще срещнем много трудности, но имаме воля и характер да се справим" - категорично заяви Пантелеев.
Като гаранция за отговорно управление той посочи създадения механизъм за отзоваване на изборни длъжности от коалицията. А именно, при подадена жалба срещу некоректната работа на избран от коалицията кмет или местен парламент, коалиционен съвет има възможността да го отзове от изборната му длъжност.

За да подкрепи идеите на кандидата за кмет на Местна коалиция „ВМРО-Св. Георги Победоносец" Момчил Пантелеев в Сливен присъства и председателят на ВМРО Красимир Каракачанов, който призова гражданите: "На 25 октомври подкрепете кандидатът за кмет на община Сливен и листата за общински съветници с номер 28 в бюлетината".
По повод празника на ВМРО Момчил Пантелеев поздрави партията и симпатизантите от името на Сдружение „Свети Георги Победоносец":

„Тези 122 години от създаването на ВМРО са години, преминали за национално обединение. Борба родила редица герои, борба за налагане на ценности и идеали, борба, пропита с невинна кръв. Историята е безмилостна към дребните детайли. Историята не признава незначителните събития. Малко са нещата, които могат да устоят на капризите на историята и да оставят трайна диря към поколенията. Съвременната дейност на организацията и нейните възродени структури дават сериозна заявка за своята историческа състоятелност и са гаранция за сигурна приемственост от миналото към бъдещето. Ние, от Сдружение „ Свети Георги Победоносец", изразяваме своето вълнение от възможността да извървим част от историческия преход заедно. Надяваме се, че изградените между нас взаимоотношения на честност и почтеност, на откритост и доверие ще запазят своя блясък и магнетизъм в похода към едно по-добро бъдеще, в усилията ни за установяване на един по-справедлив начин на живот. Честит празник!"

„Ние, представителите на ПП ВМРО, намерихме общ език с едно местно гражданско сдружение в Сливен и това е ГС "Свети Георги Победоносец"- каза областният председател на ВМРО за Сливен Георги Георгиев на концерта в зала Зора" по повод 122 години от създаването на ВМРО. Георгиев добави: „Това Сдружение за две години е направило толкова много неща в града, колкото нито една друга партия. Затова ние се доверихме и издигнахме кандидатурата за кмет на община Сливен на адвокат Момчил Пантелеев - един от основателите на Сдружението и бивш общински съветник през последните осем години. Млад мъж, на когото са му познати до болка проблемите на града."
Момчил Пантелеев /МК ВМРО-Св. Георги Победоносец/ е под номер 28 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!