Млади спортисти се срещнаха с ръководството на община „Тунджа”
Млади спортисти се срещнаха с ръководството на община „Тунджа” / netinfo

Кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев и ръководството на общината приветстваха носителите на годишните награди на фондация „Енчо Керязов” за 2014 година в категория „Спорт“ по време на редовния брифинг.

Бронзовата световна медалистка по борба за 2014 година при кадетките Юлияна Василева Янева получи първа награда. Тя е родом от село Кукорево. Носителка е на редица престижни места, както и на приза „най-резултатна състезателка“. На срещата тя бе придружена от своята учителка и пръв треньор по борба Пепа Перчинска.

Отново сред номинираните млади талантливи спортисти бе Даниел Панев Асенов, също родом от с. Кукорево. След като през 2013 година голямата ни боксова надежда и гордост оглави класацията в категория „Спорт“ на фондация „Енчо Керязов”, тази година той е класиран на второ място. Сред спортните постижения на Даниел през 2014 година е завоюваното престижно пето място в Световното първенство по бокс в София и на олимпийския боксов ринг за младежи в Нанджинг, Китай, вицешампион в европейското първенството за младежи в Загреб, златен медал от международния младежки турнир в Румъния, първо място от Държавен личен шампионат.

Поканен на брифинга беше и неговият брат Катин Асенов, който спечели първо място в категория до 56 кг в държавния шампионат по бокс за мъже в Пазарджик, проведен в края на месец януари 2015 г.

 

Двамата млади боксьори бяха със своя треньор Димитър Мутафов, който стана носител на приза „Личност на годината“ на фондация „Енчо Керязов”, присъдена за неговия 50-годишен юбилей като треньор по бокс.