Милионерите в Сливен са трима
Милионерите в Сливен са трима / Dariknews, Архив

Общо 5,862 млн.лв. са спечелили 3-те физически лица, които са обявили в годишните си декларации, подадени в офиса на НАП в Сливен, доходи над 1 млн.лв., показват данните от обработените до момента подоходни декларации в приходното ведомство в града. Най-високият деклариран доход – близо 2.5 млн.лв., е доход от прехвърляне на права и имущества. Останалите милионери са посочили като източник за доходите си също доход от прехвърляне на права и имущества, както и доход от трудови и приравнени правоотношения.

3061 са подадените годишни декларации по електронен път в офиса на НАП в Сливен, като 717 от тях са с персонален идентификационен код, а останалите с електронен подпис. Близо 1 000 данъкоплатци в повече, в сравнение с миналогодишната кампания, са предпочели модерния дистанционен контакт с НАП, за да изпълнят задълженията си, уточняват още от приходната администрация.

В национален мащаб 545 млн. лв. са спечелили 259-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв. На базата на данните за първите десет, профилът на българина, декларирал най-висок доход от 2014 г., е мъж на 49 години, от София с доходи от над 8,7 млн. лв. годишно.

Според обработените до момента декларации най-много милионери има в София – 129, следва Варна с 18 граждани с доходи от над един милион лева и Пловдив с 16. Данните показват също, че в топ 10 на богатите хора има само една дама.