Контрабандни тютюн и цигари задържа полицията в Ямбол
Контрабандни тютюн и цигари задържа полицията в Ямбол / ОД на МВР Ямбол

95 кг насипен тютюн и 9700 къса безакцизни цигари са иззети от служители на ОДМВР Ямбол в рамките на мащабна тридневна операция за противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с акцизни стоки.

В хода на акцията са проверени частни имоти, леки автомобил и лица.

На 10 ноември в с. Кабиле, при проверка на лек автомобил, управляван от 53-годишен ямболлия, криминалисти от ОДМВР и колегите им от група "Престъпления по пътищата" са намерени и иззети 75 г. нарязан тютюн и 600 къса цигари, без акцизен бандерол.

Служители от РУ Ямбол иззеха 400 къса цигари при проверка на мъж и жена в Ямбол. 3320 къса цигари са установени и иззети от служители от РУ Елхово на 11 ноември при проверка на лек автомобил "Опел Астра", управляван от 59-годишен ямболлия, с когото пътували още двама жители на Ямбол.

По-късно същата вечер, в с. Крумово, служители от РУ Тунджа иззеха 4380 къса без акцизни цигари при проверка на лек автомобил „Форд Галакси", управляван от 29-годишен жител на Сливен, с когото пътували още петима сливенски граждани. На водача са съставени и два акта за установени административни нарушения по ЗДвП.

На 12 ноември криминалисти от областната дирекция извършили проверка в два частни имота на ул. "Родопи" в Ямбол. От дома на 55-годишен мъж са иззети 10 кг нарязан тютюн без бандерол, а от жилището на 59-годишна жена 15 кг нарязан тютюн. Акцизната стока е била разфасована в найлонови торби по 0.5 кг и по 1 кг.

Работата по документиране на случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.