препарати за растителна защита
препарати за растителна защита / Митници
Голямо количество контрабандни препарати за растителна защита задържаха митническите и гранични служители на ГКПП-"Лесово" при две отделни проверки на леки автомобили с българска регистрация, пътуващи от Турция за България. Иззети са общо  450 литра и 170 кг недекларирани пестициди от 4 различни търговски марки-произведени в Турция и забранени за внос в България и ЕС.

Първият автомобил, марка „BMW X3" с българска регистрация, е пристигнал на митническия пункт на 18 декември, около  00.30 часа след полунощ на трасе „Входящи леки автомобили". Селектиран е от митническите служители  за щателна митническа проверка.

Турски гражданин остава в ареста за 25 кг хероин

При проверката, митническите служители откриват в  багажника на автомобила недекларирани  200 литра препарати за растителна защита в 40 фабрични опаковки. Контрабандните пестициди са задържани.

Срещу шофьора - български гражданин с инициали С.С., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. За обезпечаване на бъдещи вземания по акта са задържани от нарушителя с вносна бележка  3 300 лв.

Задържаха мъж за котрабандни лекарства за над 70 000 лв.

Други 250 литра и 170 кг недекларирани препарати за растителна защита от различни търговски марки са открити от митническите служители в багажника на друг автомобил, марка „Volkswagen Sharan" с българска регистрация, при щателна митническа проверка също на 18 декември.

Митничари на Лесово откриха контрабандни анаболни стероиди

Съставен е акт по Закона за митниците срещу шофьора на колата-българска гражданка с инициали С.Ж. За обезпечаване на бъдещи вземания по акта е задържан автомобилът, с който е извършено нарушението. Контрабандните пестициди са иззети и подлежат на унищожаване.