Комисията „Кушлев” внесе иск срещу сливенец
Комисията „Кушлев” внесе иск срещу сливенец / netinfo
Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, внесе мотивирано искане за отнемане пред Сливенския окръжен съд срещу Иван Иванов от Сливен, потвърди за Дарик радио Борислав Павлов от местното поделение на комисията. Предмет на отнемането ще бъде имущество на стойност 1 036 435 лв.
Иван Иванов е признат за виновен по наказателно дело в Окръжен съд за извършено престъпление по чл.327. ал.1 от Наказателния кодекс. Той е устройвал хазартни игри без съответно разрешение.
През октомври по искане на комисията „Кушлев”, Сливенският окръжен съд наложи обезпечителни мерки върху притежаваното от Иван Иванов имущество.
Проверката е установила, че от 1984г. до 2008 г. ответникът е реализирал общо приходи в размер на 3 999,08 минимални работни заплати за страната, а разходи в размер на 7 383,54 минимални работни заплати.
Предмет на иска са множество поземлени имоти около Сливен, селата Бяла, Чинтулово, апартамент в Сливен, две леки коли, суми от продажби в размер на 385 хиляди и 2500 лева и дялово участие в търговско дружество.

Според събраните доказателства няма данни за законни източници на средства, които да позволяват придобиване на въпросното имущество.