Кметът Кольо Милев се срещна със сливенските ръгбисти
Кметът Кольо Милев се срещна със сливенските ръгбисти / Община Сливен

Кметът на Сливен Кольо Милев се срещна с играчите от новоучредения ръгби клуб „Войводите" и с техническия директор на Българската федерация по ръгби Павел Велков.  Работата по учредяването на ръгби отбора в Сливен е започнала през март месец тази година. В момента момчетата очакват да бъдатрегистрирани в съда, във Федерацията по ръгби и в Министерството на спорта.

„Имате подкрепата на община Сливен в амбицията си да развивате този спорт. Надявам се, че тук могат да се възпитат добри състезатели и да бъдат постигани успехи", заяви кметът.

 Младежите в Сливен са много ентусиазирани. В момента отборът е от 26 души, но всеки ден желаещите стават повече, информира  Павел Велков. Той подчерта, че основното изискване за членство в отбора е младежите във възрастова група от 17 до 23 години да не употребяват алкохол, наркотични средства и цигари. Тренировките на ръгби клуб „Войводите" протичат всеки ден на военния стадион „Армеец" като основно се набляга на физическото им натоварване.

Федерацията по ръгби е осигурила на отбора пълната екипировка, която включва гащета, чорапи, протектори, топки и други помощни средства за двата вида ръгби - ръгби 7 и ръгби 15.

През есенния сезон сливенските ръгбисти ще бъдат включени в турнирите по ръгби и ако покажат добри резултати ще получат финансиране.