традиции и обичаи
традиции и обичаи / община Тунджа
Общинският календар за 2018-та представи  кмета на община Тунджа Георги Георгиев. Цялостната идея и визия на емблематичния за общината годишен календар е да бъдат представени хората, които работят в общината, местните традиции и земята с нейните характерни забележителности.

традиции
община Тунджа

„Това е един своеобразен разказ за община „Тунджа” през лицата на хората, земята и традициите, втъкани в характерните местни носии”, заяви Георгиев.

обичаи
община Тунджа


В календара централна роля имат изконните тунджански традиции, вплетени в шевиците на момински и ергенски носии. Те са представени върху фона на красивата благодатна земя на Тунджа, създавайки уникалното усещане за непреходност и за връзка между миналото и настоящето, частица от времето, което променя днешния ден, потопено в усещането за минало и вечност.

традиции и обичаи
община Тунджа

В календара са представени 15 интригуващи и уникални страници, дело на фотографа Тоти Баджаков, известен със своите живи и динамични фотоси. Той привнася своя уникален поглед и креативност и е създал едно истинско произведение на изкуството.