Как да се предпазим от измами по телефона
Как да се предпазим от измами по телефона / община Стралджа

Винаги когато ви се обадят непознати по домашния телефон и ви представят някоя от версиите катастрофа с роднина първо се обадете на вашия близък, за който се предполага, че е в беда или пострадал. Това са част от от съветите, които е задължително да спазвате, ако не искате да станете жертва на многото измамници. За това призовават от Областна дирекция на МВР Сливен.

 Важно е да знаете, че независимо от повода, по който ви се обаждат не споменавайте имена, не прибълзвайте да предавате назованите суми и незабавно звъннете в полицията. Измамите не са само по телефона. Не се доверявайте на хора, които ви казват, че ви познават, а вие никога не сте виждали.

Ако ви спрат на улицата, позвънят на вратата или ви посрещнат пред входа непознати за Вас хора и Ви предложат изгодна сделка срещу вашите пари, да Ви ремонтират изгодно жилището или ви обещават да Ви включат в европроекти, знайте, че става въпрос за измама. Не пускайте в жилището си хора, които се представят за държавни служители. Те искат да Ви измамят, съветват още от ОДМВР Сливен.

Запомнете измамниците често сменят сценариите. Не се доверявайте, не давайте пари на непознати, при всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефони 112.