Изпратиха тържествено в резерва подполковник Иван Крушков
Изпратиха тържествено в резерва подполковник Иван Крушков / ЦПС - Сливен

Тържествено изпращане в резерва на подполковник Иван Крушков – началник на група за съхранение на танкове се състоя в Центъра за подготовка на специалисти. Подп. Крушков беше поздравен от командира на формированието полковник Христо Стаматов, който му връчи благодрствена грамота, поздравителен адрес и символичен подарък непосредствено преди вълнуващия момент за прощаване със знамето.

Подполковник Иван Крушков е завършил висшето военно училище в Шумен, специалност „Земна артилерия”. Офицер е от 27 август 1983 г., започвайки военната си служба в танковия полк в Ямбол като командир на взвод, преминава през различни длъжности и от 1991г. до 1998 г. е началник щаб на дивизион (батальон). От 1998 г. учи във Военна академия „Г. С. Раковски”. От 2000 г. е командир на дивизион в 13-та бронетанкова бригада – Сливен. След това е на различни длъжности в същото формирование – командир на дивизион, началник на артилерия, заместник-началник щаб на бригада, началник на група за съхранение на танкове.

 

Подполковник Иван Крушков е семеен и има двама сина. Пенсионирането е поради навършване на пределна възраст – тържественият ритуал по изпращането е на 20 януари, а на 21 януари подполковник Крушков ще празнува своя пореден рожден ден, за което ще получи поздравите и благопожеланията на своите колеги.