/ iStock/Getty Images
Организаторите на Международния фестивал на фолклорната носия в Жеравна предупреждават за евентуални измами с входната такса.

В обръщение на официалната си страница във Фейсбук Христо Димитров, хореограф и създател на ансамбъл "Българе" заяви, че в социалната мрежа има фалшиви събития, които може да събират сума за входа.

"Вход за събитието се заплаща единствено на място на фестивала или чрез предварително поръчани ВИП куверти от организатора на събитието - Национален фолклорен ансамбъл "Българе" и Българе ТВ", посочва той.



След като през 2020 година фестивалът бе отменен заради пандемията от COVID-19, организаторите обещават, че през тази година събитието ще се състои, като насрочените дати са 20, 21, 22 август.

Международният фестивал на фолклорната носия "Скок във времето" се провежда в местността Добромерица край село Жеравна от 2008 година. През трите фестивални дни, според правилника, участниците задължително трябва да са облечени с фолклорна носия.

Забранени са всички атрибути на съвременната цивилизация като телефони, фотоапарати, слънчеви очила, запалки, пластмаса и т.н.
БТА