Изложбата Научно-техническото наследство на Да Винчи остава в Сливен?
Изложбата Научно-техническото наследство на Да Винчи остава в Сливен? / netinfo

Изключително съм доволен от начина, по който са разположени експонатите, от пространството, което им е дадено и от посещаемостта на изложбата– това каза кметът на италианския град Винчи Дарио Паринни. Той пристигна в Сливен, за да посети изложбата „Научно-техническото наследство на Леонардо Да Винчи”.

Изложбата е експонирана в зала „Сирак Скитник” на сливенската художествена галерия „Димитър Добрович” от началото на месец юли и вече е посетена от над 3000 зрители. Експозицията включва рисунки и макети от дърво на произведения на гениалния Леонардо.

Заедно с Паринни в Сливен бе и почетният консул за цяла Тоскана в България Алесандро Бузони. Кметът на родния град на Леонардо Да Винчи е в България, за да присъства в понеделник в София на откриването на изложбата за художествената и техническата рисунка от времето на италианския Ренесанс.

По предварителен план изложбата „Научно-техническото наследство на Леонардо Да Винчи” трябва да остане в Сливен до 30 септември, след което да отпътува за Япония. Водят се преговори експозицията да остане поне до края на октомври, когато е празника на града Димитровден, каза Петя Руменова, секретар на община Сливен. Пред журналисти Дарио Паринни обеща, при интерес от страна на гражданите и гостите на Сливен, изложбата да остане поне още месец.