Избират Полицай на годината в Сливен
Избират Полицай на годината в Сливен / netinfo

На тържествена церемония днес ще бъде избран "Полицай на година" в Сливен. Високият приз се присъжда ежегодно на изявени полицейски служители и колективи, които със своя труд са допринесли за опазване на обществения ред и сигурността на гражданите и противодействие на престъпността.

Сред номинираните служители са криминалистите от ОДП-Сливен разкрили извършителите на убийството на таксиметровия шофьор Живко Проданов , извършителя на умишлен палеж предизвикан от любовна драма и крадците извършили серия взломни кражби от таксиметрови коли. За приза са номинира и служители от сектор ”БОП” при ОД- Сливен, които съвместно с представители на ГД ”БОП” и РПУ Сливен откриха 40 броя предмети и монети с висока научна стойност и 4 броя металотърсачи в къща в село Трапоклово.

Предложени за награда са и полицаи от РПУ- Сливен заловили извършителите на вандалски актове в Природен парк "Сините камъни", служители от сектор “Икономическа полиция”, които установиха , че длъжностно лице в Регионална дирекция “Автомобилна администрация" е вземало подкуп и полицаите задържали внукът убил баба си.

За високото отличие ще се борят още сливенски пожарникари, полицейски служители от РПУ- Нова Загора и Твърдица.

Призьорът ще бъде определен след гласуване от сливенските журналисти. Инициативата е съвместно начинание на пресклуб „Сливен” и пресцентъра на Областната дирекция на МВР Сливен.