Иванка Денева в Националната енциклопедия 1000 причини да се гордеем, че сме българи
Иванка Денева в Националната енциклопедия 1000 причини да се гордеем, че сме българи / netinfo

Писателката Иванка Денева от Сливен е сред личностите, прославящи България по света, включени в националната енциклопедия „1000 причини да се гордеем, че сме българи". Тя е издание на фондация „Българска гордост", излиза под общата редакция на М. Гарева (2008 г.) и е изпратена до всички европейски библиотеки.

Представени са хора с принос в различни области на обществения живот, знанието, науката и изкуствата като Владимир Димитров-Майстора, Николай Гяуров и Никола Гюзелев, Димитър Казаков-Нерон до Димитър Бербатов. Включени са писатели, които са утвърдени майстори на словото, от класиците до някои известни съвременни автори. Сред тях са имената на първостроителите на българската литература Христо Ботев, Иван Вазов, Гео Милев, Атанас Далчев, Елисавета Багряна, Йордан Йовков, Емилиян Станев, Йордан Радичков. Присъстват видните български интелектуалци, работили и творящи в чужбина, като Петър Увалиев (Лондон), Цветан Тодоров и Юлия Кръстева (Париж) и др. Представени са постиженията и на съвременни писатели, сред които Антон Дончев, Любомир Левчев, Владимир Левчев, Иванка Денева, Виктор Пасков, Здравка Евтимова.
                                                                                                               
Творби на Иванка Денева  са  публикувани в издания за литература, хуманитаристика и култура, в антологии и сайтове в Австралия, Англия, Канада, Непал, Турция, Чехия, Сърбия.

Със стихотворението й „Вечност"/"Eternity"/   започва международната поетична антология "Touch of tomorrow" /„Докосване до бъдещето"/, издание на Международното поетично общество и Международната поетична библиотека в град  Оуингс Милс, САЩ. Британската библиотека архивира, за да останат  за фондовете  й, творческата биография и разказ на писателката.