зам. кмет и Ротари клуб
зам. кмет и Ротари клуб / община Сливен
Заместник- кметът на Сливен Румен Иванов се срещна с Емил Коцев, гуверньор на Ротари България. Срещата се проведе в Община Сливен и на нея присъстваха президентът на Ротари клуб – Сливен Христо Стоянов, Минчо Афузов и Антон Томчев.

По традиция гуверньорите се срещат с местната власт, казаха гостите и допълниха, че между Ротари Бъгария и НСОРБ има сключено споразумение за съвместна работа по проекти.

На срещата бяха обсъдени възможностите за съвместна дейност с Община Сливен. Христо Стоянов и Минчо Афузов припомниха примери за такава дейност като изграждането на детска площадка и скоростното изкачване на Хамам баир, което се превърна в традиция.

Един от големите проекти, с които се е заел Ротари клуб-Сливен, е изграждането на ограда около три училища в Сливен - ППМГ, ПГХТ и ПГПЗЕ. Проектът ще се реализира през 2018 година. На предстоящия на 1 декември Коледен бал, който Ротари клуб –Сливен организира, ще продължи набирането на средства за целта.
  
Емил Коцев каза още, че всяка година Ротари интернешънъл определя различно мото на годината.Тази година то е: „Ротари: Правим разликата“. Идеята е да се направи разликата преди да се осъществи инициативата и след това, или какъв е ефектът от работата, която са извършили Ротари-клубовете и техните партньори.   
 
„При нас всичко е на доброволна основа. Искаме да върнем вярата на младите хора, че в България се случват добри неща“, коментира още гуверньорът на Ротари България.