Част от новите легла, дарени от Ротари клуб за неонатологията на врачанската болница.
Част от новите легла, дарени от Ротари клуб за неонатологията на врачанската болница. / netinfo
Шест нови легла за неонатологичното отделение на врачанската болница дари днес “Ротари клуб"-Враца. “Направихме това дарение след разговор с началника на отделението д-р Емилия Василева, която ни разказа, че леглата за бебетата там са на възраст 30-40 години”, разказа за “Дарик” Ивац Митов – президент на “Ротари клуб”-Враца. Дарението бе връчено на началника на отделението по неонатология д-р Емилия Василева от президента на ротарианците Ивац Митов и секретаря на организацията Юлиян Кирилов.

Средствата за дарението са събрание на уникално по рода си събитие, чийто домакин е бил град Враца – осем Ротари клуба от Северозапада са сменили едновременно своите президенти. Със събитието, състояло се на 1 юли, е било дадено началото на новата ротарианска година.

“Така благодарение на усилията на осемте клуба от Северозапада и на два софийски събрахме сумата от 7 777 лева. Със средствата закупихме тези легла, останалата част от сумата ще отиде за стипендия и за друга благотворителна дейност, поясни Митов.

Той подчерта също: “С този акт “Ротари клуб” Враца изказва категоричната си подкрепа за това да съществува болница в града. Многопрофилната болница за активно лечение “Христо Ботев” е болницата, която ние подкрепяме. И смятаме, че това е пътят, който трябва да бъде извървян – хората да бъдат обединени и да помагат”.

Връчване на дарението.
netinfo


Новите легла във врачанската болница веднага влязоха в употреба и в тях бяха настанени бебенца. Д-р Емилия Василева благодари за дарението от името на целия колектив на отделението по неонатология.

„Благодаря на „Ротари клуб”-Враца за този дарителски жест, с който претворявате на дело основната идея на организацията за служба на обществото и подобряване качеството на живот. Новите придобивки са изключително ценни за нас. Изказвам дълбоката си признателност за това, че бъдещето на България – нашите деца са Ваш приоритет ”, каза д-р Василева.

„Това е един от хубавите моменти за болницата. Благодаря от името на ръководството на лечебното заведение и от името на най-малките пациенти на МБАЛ „Христо Ботев”, каза д-р Кети Ценова.