/ Прокуратура
Прокурор Тодорка Цончева ще оглави Районен съд-Котел в началото на 2021 година
Главният прокурор на Република България Иван Гешев награди прокурор Тодорка Цончева от Районна прокуратура-Сливен с отличие - плакет „Прокуратура на Република България“, съобщиха от прокуратурата..

Наградата  е присъдена за цялостен принос в професионалната кариера и укрепване на авторитета на Прокуратурата на Република България.

Прокурор Тодорка Цончева има над 34 години юридически стаж, като близо 32 години от него е преминал в органи на Съдебната власт. Тя постъпва в системата на прокуратурата през 1992 година като Районен прокурор в Районна прокуратура-Котел, ръководейки прокуратурата повече от 18 години.

След това продължава работа в Районна прокуратура-Котел и Районна прокуратура-Сливен. В началото на 2021 година тя ще оглави Районния съд в град Котел, което става след спечелен конкурс и решение на ВСС.

Прокурор Цончева е поощрена по предложение на прокурор Иван Иванов - и.ф. административен ръководител на Районна прокуратура-Сливен, който връчи почетните плакет и грамота, пожелавайки здраве и успех на бъдещия съдия.