ГЕРБ нямали решение за уволнението на директора на Природен парк „Сините камъни
ГЕРБ нямали решение за уволнението на директора на Природен парк „Сините камъни / netinfo

Областният съвет на ГЕРБ не е взимал решение за уволнението на директора на Природен парк „Сините камъни" Иван Иванов, заяви пред Дарик председателят на парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева.

Политическото ръководство на партията по никаква нормативна регламентация не може да взема решения кой да бъде уволняван и назначен, съответните лица си имат работодатели като Министерство на земеделието или съответната агенция, но част от живота на структурата и всеки от нашите членове е това, че може да даде становище или мнение за всяко лице, представляващо държавата, обясни Десислава Танева

Тя заяви, че не може да каже дали Румяна Цветкова ще бъде новия директор на парка, защото не е говорила с Изпълнителната агенция по горите и потвърди, че Цветкова е нейна съученичка, но нито тя, нито хората не могат да се чувстват виновни, че са и съученици или състуденти.

„Според закона за горите за всички длъжности в системата е необходимо специално образование. Трябва ли млад човек с образование да стои на най-ниското ниво, само защото някой ще я обвини, че ми е била съученичка? В крайна сметка аз или който и да е може да е изказал мнение и становище и в крайна сметка компетентен е изпълнителният орган, който управлява активите, които са му възложени по закон", каза Танева.

На въпрос дали смяната на ръководителя на парка е продиктувана от подготвяна смяна на собствеността върху терени на територията на парка тя отговори: „Това е несериозно".

Депутатът от ГЕРБ заяви, че тя е за мандатност на всички ръководни длъжности на държавните структури и че не приема за нормално управителите им да бъдат там повече от 10-15 години, а когато има празнота в нормативната уредба, животът трябвало да решава нещата по обективен начин.