Две нови услуги в Къщата за услуги в Стралджа
Две нови услуги в Къщата за услуги в Стралджа / община Стралджа

В напълно обновената, модернизирана и обзаведена сграда, превърната в една уникална Къща за услуги, лекари,  педагози, психолози, медицински  и социални работници, медиатори работят с деца и родители от етническите малцинства в Стралджа.

Провеждат се индивидуални и групови консултации, срещи, наблюдение здравето, физическото и психомоторно развитие на бебета и деца, превенция на заболеваемостта, грижи за семействата. Паралелно с това се осъществяват посещения и по домовете – така наречената работа на терен, работа в общността за превенция заболеваемостта, информиране и консултиране.

Кметът на общината Митко Андонов благодари на екипите  за добре свършената работа,  пожела,  със стартирането на новите две услуги от началато на месец март, още по-голям обхват на родители и деца за  пълноценно използване на базата. Той изрази увереността си, че осигурените прекрасни условия в Къщата за услуги ще я превърнат в предпочитано място за споделяне и решаване на проблеми на младите семейства от етническите малцинства.

Проектът стартира през 2011г. със строително-монтажни работи в Стралджа, Зимница и Лозенец. През 2013г. бе извършено оборудването на създадените 9 помещения. От края на  2014г. тече активна работа за предоставяне на интегрирани услуги за социално включване на стартиралите три услуги, а от месец март- и на последните две услуги, предвидении по проекта.