Досъдебно производство срещу водачът, блъснал възрастна жена и дете на пешеходна пътека
Досъдебно производство срещу водачът, блъснал възрастна жена и дете на пешеходна пътека / Dariknews, Архив

В Окръжна прокуратура – Сливен е започнато е досъдебно производство срещу шофьора, блъснал снощи възрастната жена и 5 годишното й внуче на пешеходна пътека в Сливен.

„Възстановяват се лицата, очевидци на престъплението, те ще бъдат разпитани в качеството на свидетели“, съобщи за Дарик говорителят на Окръжна прокуратура Сливен Виолета Калайджиева.

Досъдебното производство е образувано по чл. 343 от НК, за причиняване на средна или тежка телесна повреда на повече от едно лице.

Извършен е оглед, предстои назначаване на съдебно- медицински експертизи, съдебно-автотехническа експеретиза за установяване на точната причина за произшествието, скоростта, с която се е движел водачът преди и към момента на катастрофата.

След уточняване на събраните доказателства ще бъде формулирано и съответното обвинение, в което ще се вземат под внимание освен тежестта на престъплението и мястото на произшествието, добави Калайджиева.

75-годишната жена, която беше блъсната на пешеходна пътека с внучето си, е починала късно вечерта на 12 юни. Тя бе приета в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен в много тежко общо състояние, с тежка черепно-мозъчна травма и счупване на крайниците.5-годишната й внучка е настанена отделението по ортопедия със счупване на лява бедрена кост.Инцидентът е стана около 18.00 часа  снощи на бул. "Стефан Стамболов" в Сливен край един от големите хипермаркети в града.Бабата и детето са блъснати от 21-годишен шофьор. Пробата за алкохол на мъжа е отрицателна.