Ден на отворените врати в Районен съд Сливен
Ден на отворените врати в Районен съд Сливен / Дарик Сливен, Архив

В Районен съд - Сливен днес ще се проведе Ден на отворени врати. На този ден, ученици, граждани и представители на други институции могат да се запознаят със структурата на Районен съд – Сливен, със същността и организацията на работата на съдиите и съдебните служители, с възможностите за предоставяне и ползване на съдебно-административни услуги.

Представители на съда ще запознаят желаещите с регистратура и деловодство и  ще демонстрират нагледно на компютър достъпа до полезна информация и ползването на електронни услуги от интернет страницата на Районен съд - Сливен.

От  10.00 ч. до 12.00 ч. председателят на съда ще приема граждани,  като ще ги запознае със спецификата в работата на магистратите и организацията на работа на съда като цяло.

Инициативата на Районен съд - Сливен е насочена е към популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура като цяло и има за цел да спомогне за повишаване на правната култура на гражданите за постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система.