Делегация от Нова Загора заминава за Ливърпул, уточняват създаването на футболна академия
Делегация от Нова Загора заминава за Ливърпул, уточняват създаването на футболна академия / netinfo

От 2-ри до 5-ти март делегация, водена от кмета на община Нова Загора, обществения посредник Мишо Бахов и председателя на Общинския съвет Съби Стойчев, в която са включени и спортни деятели, ще посети Ливърпул, за да уточни подробностите по договора за сътрудничество с „мърсисайдци”. По време на визитата си в английския град делегацията ще има среща и с кмета на Ливърпул Стив Ротерам.

Най-вероятно българските гости ще изгледат и домакинската среща на „Ливърпул” от Висшата лига с отбора на „Съндърланд”„На място ще се уточняват детайлите за организирането на футболната академия и се надявам при следващата ни среща в Нова Загора вече да се действа по конкретни задачи”, коментира Мишо Бахов, който доведе представители на английския гранд в Нова Загора. Ако идеята се реализира докрай, Нова Загора ще стане единственият град на „Ливърпул” в България. До дни се очаква да бъде учреден и фенклуба на отбора.
Идеята за създаване на Академия на Ливърпул в Нова Загора се зароди през октомври миналата година. Тогава представители на петкратния европейски клубен шампион по футбол пристигнаха за първи път у нас по покана на Бахов. Той е близък с бащата на най-любимия за всички фенове на „мърсисайдци” футболист Джейми Карагър – Фил Карагър. Карагър-старши е член на борда на директорите на академията за футболни таланти на Ливърпул. Заедно с него през октомври в Нова Загора бяха Анди Уиндзър, Майкъл Йейтс и Йън Даус, отговорници за деца от школите в Ливърпул.  При посещението си англичаните изнесоха обучителни семинари за треньори и направиха демонстративни тренировки с млади футболни таланти от Нова загора и Югоизточна България.