Читалището в село Ботево навърши 85 години
Читалището в село Ботево навърши 85 години / netinfo

Народно читалище „Хр. Ботев - 1928” в село Ботево, община „Тунджа” отпразнува с тържествен концерт 85 години от основаването си. Гости на празника бяха Георги Георгиев - кмет на община „Тунджа”, Нели Славова - председател на Общински съвет „Тунджа”, Станчо Ставрев – заместник-кмет на общината, Яна Стоева – изпълнителен директор на фондация „Мостове над Тунджа” и председател на Асоциацията на обществени фондации в България, общински съветници, секретари на читалища, спомоществуватели, видни деятели и дългогодишни самодейци на читалището, жители на с. Ботево.

В тържественото си слово председателят на читалището Тинка Иванова  отбеляза: „Тази годишнина е повод да очертаем бъдещето на институцията, да определим посоката. Целта на ръководството е да превърнем читалището в един притегателен център на знание, духовност, култура и информация за цялото население от село Ботево.”

Подарък и поздравителен адрес поднесе кметът на община „Тунджа”. Той изрази увереност, че и занапред читалището ще продължи да привлича хората, нуждаещи се не само от духовен живот, но и от повече информираност за случващото се около нас и по света. „Бъдете все така самобитни, различни и потребни!”, добави още кметът Георги Георгиев. Поздравления отправиха и кметът на с. Ботево Георги Танев, председателят на общински съвет „Тунджа” Нели Славова, Яна Стоева, Татяна Йовчева - секретар на НЧ „Зора”, гр. Ямбол и много други приятели на читалище „Христо Ботев”.

Честването продължи с празничен концерт, в който участваха най–малките жители на селото - децата от ЦДГ „Слънце”, читалищните самодейци от групата за автентичен фолклор и клуба на пенсионера „Златна Есен”, вокална група от ОУ „Хр. Ботев” със солистка Наталия Николова, носителка на втора награда от общинския конкурса „Заблестява звезда”. Празникът завърши с общо изпълнение на емблематичната песен „Една българска роза” и пожеланията за още много юбилеи и успехи във всяко начинание.