Полиция
Полиция / ОДМВР Сливен
Ден на отворените врати в ОД на МВР-Сливен направи малчуганите съпричастни към предстоящия празник на българската полиция - 8 ноември
Инспектори от „Детска педагогическа стая” показаха на учениците от четвърти клас сградата, различните служби, разясниха работата на цивилните и униформени полицаи. В хода на обиколката, децата придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности.

полиция
ОДМВР Сливен


За да засилят интереса на децата към тази трудна и отговорна професия, служители от Специализираното тактическото звено за бързи действия позволиха на малчуганите да се докоснат до част от полицейското оборудване. Бяха раздадени защитни шлемове, палки, щитове и белезници, които вдигнаха градуса на емоциите и провокираха задаването на множество въпроси от страна на децата.

Интересният диалог  помогна за утвърждаване ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение. Учениците разбраха, че освен правата, които има всеки човек, той трябва да бъде отговорен за поведението си към своите близки, приятели и обществото като цяло.