Четири опита за контрабанден внос пресякоха на ГКПП Лесово и Малко Търново
Четири опита за контрабанден внос пресякоха на ГКПП Лесово и Малко Търново / DarikNews, Aрхив

Четири опита за контрабанден внос на цигари и недекларирана лятна колекция дрехи от Турция пресякоха митническите служители на граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново през последното денонощие, съобщават от МВР.

 

Недекларираната лятна колекция от 131 комплекта дамски, детски и мъжки панталони, поли и блузи е открита при митническа проверка на влизащ в страната автобус с българска регистрация. Шофьорът и всички пътници са обявили, че не внасят нищо за деклариране, но при митническата проверка се оказва, че в багажното отделение на автобуса има два големи сака, достатъчни за цял щанд облекла. Установено е, че те са собственост на един от пътниците- български гражданин с инициали С.Б, срещу когото е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

 

Още трима български граждани са санкционирани на митнически пункт Лесово с актове по Закона за митниците за незаконен внос на цигари в търговски количества. 7 400 къса или 370 кутии цигари без бандерол и всички с надписи „DUTY FREE" са иззети от три леки автомобила с българска регистрация, които са пътували от Турция за България. И в трите случая нарушителите са опитали да скрият цигарите в пригодени тайници под и в седалките на автомобилите.

 

 

 

Граничните митнически пунктове в Лесово и Малко Търново са оборудвани със съвременни системи за рентгенови проверки и се извършва непрекъснат и ефективен митнически контрол, въпреки обичайното засилване на туристическия трафик през летните месеци, предупреждават от Митница Бургас.