Реконструират част от площад „Хаджи Димитър”
Реконструират част от площад „Хаджи Димитър” / Дарик Сливен, архив
Празникът за Деня на Сливен - Димитровден, на 26 октомври започва сутринта в 8.30 ч. с празнична Света литургия, която ще бъде отслужена в катедрален храм „Свети Димитър". В 9.30 часа е ритуалът по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов" в паметната лауреатска книга. Събитието ще се проведе в Къща-музей „Добри Чинтулов".
 
В 11.00 ч. на пл. „Хаджи Димитър" ще се състои тържествена церемония по повод празника на Сливен, като ще бъдат издигнати националното знаме, знамето на Сливен и ЕО. Ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве и добруване на гражданите на Сливен; присъстващите ще положат венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.
 
В 12.00  ч. на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър" ще се състои празничен концерт с участието на оркестър "Канарите” и фолклорни колективи от града. Програмата ще продължи в 16 ч., парк „Юнак“ срещу спортна зала „Васил Левски“ с официално откриване на новопостроената спортна зала  по борба на клуб „Станка Златева“.  От 16 часа на открита сцена на площад „Хаджи Димитър“ е празничният концерт на БГ-Дуетът. Празничните фойерверки ще започнат след края на концерта на "БГ Дуетът".

Проявите продължават и на 27 октомври с творческа работилница „Началото” – 2 част, а от 19 часа в камерната зала на Драматичен театър „Стефан Киров” е премиерата на моноспектакъла „Семьон”.

На 28 октомври ще се проведе Открития турнир по спортни танци и състезание „Купа България Димитровден”.