/ IStock
Окръжният съд в Сливен наложи ефективно наказание от шест години и осем месеца "лишаване от свобода" на мъж, съобщиха от съда.

Той е подсъдим за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на трима души при катастрофа. Престъпното деяние е станало на 10 септември 2020 г. на път в землището на Нова Загора. Случаят е квалифициран като "особено тежък".

Окончателно: Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза от ареста


По време на разследването е установено, че подсъдимият е управлявал лек автомобил в посока от Стара Загора към Нова Загора. Движил се със скорост от 101 км/ч при разрешена за пътния участък от 90 км/ч, изгубил контрол над превозното средство и навлязъл в лентата за насрещно движение. Последвал сблъсък с правомерно движещ се лек автомобил, в който пътували двама души. След удара двата автомобила се преобърнали край пътя и се запалили. На място са починали лицата, пътуващи в правомерно движещото се превозно средство, както и спътник на подсъдимия.

Мъжът е лишен и от право да управлява МПС за срок от 7 години.

Присъдата на Окръжен съд - Сливен, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Апелативен съд - Бургас.