4 дела за наркотици внесоха в съда новозагорски прокурори
4 дела за наркотици внесоха в съда новозагорски прокурори / Darik news

Новозагорската районна прокуратура внесе в районния съд в града четири дела за притежание и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на окръжната прокуратура в Сливен. Първото дело е срещу Евгени Петров от Нова Загора. На 30 декември, миналата година той купил в Пловдив 0,73 грама хероин за 11 лева. Ако бъде признат за виновен, може да му бъде наложена глоба от 1000 лв.

Срещу Тафик Сабри Вели и Сеит Дормуш Вели е внесено обвинение за притежание на 1,6 грама хероин. Те може да получат от една до шест години затвор и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

Третият обвинителен акт е срещу Орхан Ремзи Сали. Той е обвинен за държане на 12,6 грама хероин на обща стойност 1 140 лева. Сали е задържан на 29 ноември миналата година в землището на новозагорското село Стоил войвода при рутинна полицейска проверка. Ако бъде признат за виновен, той може да бъде осъден на една до шест години затвор и глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

Четвъртото внесено в съда дело от новозагорските прокурори е срещу Генчо Янков и Иван Минчев за притежание на 0,3 грама хероин. Прокурорите са квалифицирали случая като маловажен, но двамата може да бъдат глобени с 1000 лв.