/ dariknews.bg
22 ноември е обявен за ден без жертви на пътя. Той е част от третия етап от кампанията „Безопасно шофиране през зимата“, който се провежда от 21 до 30 ноември.  Третият етап от акция „Зима” е насочен към водачите на МПС, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците.

Днес ще има засилено полицейско присъствие на територията на ОД на МВР-Сливен, като ще се следи за спазване правилата за движение, предимство и скоростните режими. От 13,00 до 15,00 часа на булевард „Банско шосе”, срещу сградата на КАТ, в град Сливен служители на „Пътна полиция” ще извършват проверки по метода широкообхватен контрол.

Удариха пешеходка на заден ход

Водачите и автомобилите ще бъдат проверявани за готовността им за движение при зимни условия- изправност на светлини и чистачки; задължителните светлоотразителни триъгълници и жилетки, аптечки, пожарогосители; проверка на гумите за движение при зимни условия.

Ще бъдат извършвани проверки за валидност на застраховка Гражданска отговорност, свидетелство за управление на МПС, проверки за наложени глоби, използване на обезопасителни колани и други.