12 са работните места по Старт в кариерата
12 са работните места по Старт в кариерата / netinfo

12 работни места за Областна администрация-Сливен и Общинските администрации в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са отпуснати тази година по програмата на Министерството на труда и социалната политика „Старт в кариерата”. Това съобщи пресцентърът на областната управа в града.

4 са обявените работни места за Община-Сливен, по специалностите социални дейности - социален или здравен мениджмънт; икономически науки, инженер, право и филологии; икономически науки - счетоводство и контрол; икономически науки - счетоводство и контрол и финанси. За Община-Нова Загора е отпуснато едно работно място за специалист по архитектура, в Община-Котел са предвидени две работни места – едно за специалист по публична администрация и едно за специалист счетоводство и контрол. В Община-Твърдица са обявени две работни места – едно за специалист по туризъм или публична администрация и едно за строителен инженер. Предложенията за Областна администрация – Сливен са за три работни места – едно за специалист по право или публична администрация, едно за строителен инженер или компютърен специалист и едно място за икономист.

Одобрените кандидати за предложените работни места ще бъдат наети на работа за срок от 9 месеца, като заплатите им се поемат от Министерството на труда и социалната политика чрез Бюрата по труда в общините.

Днес се провежда заседание на Комисията по подбора на кандидатите за работа по програмата „Старт в кариерата”. Комисията е определена със Заповед на Областния управител Христина Чолакова. Ще бъдат разгледани молбите на кандидатите, отговарящи на изискванията. До 11 август трябва да бъде направен първоначалния подбор. До 13 септември окончателният списък на одобрените лица ще бъде изнесен на интернет-страницата на Агенцията по заетостта и на информационните табла на дирекциите „Бюро по труда”.