/ iStock/Getty Images
Другият подсъдим по делото - дал подкуп на ръководния служител в Общината, получи същото наказание
Двама мъже, предадени на съд от Окръжната прокуратура в Силистра, бяха признати за виновни и осъдени от състав на Окръжния съд в града съответно за получаване и за даване на подкуп, съобщиха от обвинението.

Съдът уважи искането на двамата подсъдими и делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Бившият директор на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години за това, че приел дар, който не му се следва, за да не извърши действия по служба, което след редуцирането беше намалено на 2 години.

Хванаха столичен автополицай с подкуп

Другият подсъдим по делото - дал подкуп на ръководния служител в Общината, получи същото наказание. Изтърпяването и на двете присъди се отлага с 3 години изпитателен срок.

Всеки от двамата ще трябва да заплати и глоба в размер на 300 лева. Освен това той беше лишен от правото да заема отговорна държавна или обществена длъжност.

През 2019 година той бил привлечен като обвиняем, а по-късно предаден на съд, за това, че като длъжностно лице поискал пари от гражданин, за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък.

40-годишният към онзи момент единия предложил и дал подкуп в размер на 255 лева на тогавашния директор на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан.

За своето деяния мъжът също бил привлечен към наказателна отговорност. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна.