/ МВР
В Областната дирекция на МВР-Силистра е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността и защитата на населението, както и за осъществяване на контрол по спазването на въведените противоепидемични мерки по време на Великденските празници.

Със своя заповед областният директор старши комисар Юлиян Караславов е възложил на началниците на районни управления да предприемат съответните действия за осигуряване на полицейско присъствие на обществените места около храмовете по време на църковните богослужения в условията на усложнената епидемиологична обстановка.

България започва масово тестване за COVID-19 (ВИДЕО)

Ще се следи за спазване на необходимата дистанция между гражданите, носенето на предпазни маски и недопускане струпването на хора на едно място.

Осъществени са контакти с органите на местната власт по места с оглед предприемане на съвместни действия по опазване на реда и безопасността в населените места.

На изградените контролно-пропускателни пунктове стриктно ще се прилагат и спазват наложените ограничения относно целта на пътуванията. Преминаването на хора и автомобили без доказана основателна причина и неотложност на пътуването няма да се допуска.

Ананиев отново отвори пазарите

Полицейски екипи ще осъществяват засилен контрол на уязвимите места и ще следят за спазването на въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса.

Призоваваме гражданите да изпълняват стриктно разпоредените със заповеди на министъра на здравеопазването изисквания в условията на извънредното положение – спазване на физическа дистанция, носене на маски и недопускане струпването на голям брой хора на обществени места.

За подобни нарушения от началото на април до момента на територията на област Силистра са съставени 61 акта по чл.209 а от Закона за здравето.