/ dariknews.bg
Жена е приета в шуменската болница, след като е била наранена при изстрел с оръжие. Сигнал за инцидента е подаден малко след 5:00 часа тази сутрин. 

Мъж отвлече бившата си съпруга

По първоначална информация, жената има рана от сачма в областта на ухото, 26-годишна жена е приета в болницата без опасност за живота. Има задържан 30-годишен мъж, който вероятно е произвел изстрела с оръжие. Все още се изясняват причините за инцидента.  

 Oт Апелативна прокуратура-Варна съобщиха, че е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура в Шумен, 30-годишният Нелгин е направил опит да убие бившата си съпруга.

Инцидентът  станал в околностите на Шумен. Изяснява се видът на оръжието, с което е бил извършен опитът за убийство на 26-годишната Нурсел. 30-годишният Нелгин е избягал от местопроизшествието. Бившата му съпруга е в болницата, след като по време на стрелбата срещу нея в главата й са попаднали две сачми. Няма опасност за живота й.

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре.

Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал от местопроизшествието. Открит бил от полицията в Разград, където е задържан за 24 часа по Закона за МВР. 

След довеждането му в Шумен Окръжната прокуратура ще го привлече като обвиняем. Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.

Нелгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя подала втора жалба за домашно насилие срещу него. Продължават действията по разследването.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.