Регионалната здравна инспекция в Шумен организира на 8 и 9 януари зелени коридори за поставяне на ваксини срещу COVID-19 на всички желаещи, съобщават от инспекцията.

Ваксини в събота и неделя ще се поставят от 9:00 до 14:00 часа в имунизационните кабинет на РЗИ и на Медицинския център "Свети Иван Рилски" в Шумен. Имунизациите ще се правят с всички налични в здравната инспекция ваксини - на "Пфайзер" "Модерна" и "Янсен".

Желаещите да се ваксинират трябва да носят документ за самоличност и медицинска документация, при наличието на хронични заболявания. Имунизационните кабинети през двата дни могат да бъдат посетени и от хората, на които предстои да се постави втора доза от съответната ваксина, уточняват от РЗИ - Шумен.

В област Шумен са поставени общо 78 462 дози ваксини, 840 от които през последното денонощие. Хората със завършен имунизационен курс са 38 035, а с поставена бустерна доза - 7 386 души, допълват от здравната инспекция, отчитайки трайно увеличение на броя на поставените ваксини в региона.
БТА