96 са новите случаи на заразата в областта
"23 заразени с COVID-19 са приети за лечение в МБАЛ-Шумен през последното денонощие, а са изписани девет пациенти", съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в болницата.

127 новозаразени през почивните дни в Шуменско

По думите ѝ се наблюдава ръст на настанените в COVID отделенията на лечебното заведение след празничните и почивните дни. Към момента в тях са настанени 119 пациенти, при 95 към 31 декември.

"В интензивното отделение на МБАЛ-Шумен са настанени четирима болни, двама от които са интубирани. На 4 януари в болницата е починал 91-годишен мъж с коронавирусна инфекция", допълни д-р Маринова.

Ваксинационната кампания в Шумен протича при засилен интерес. Опашки от по 15-20 души се образуваха преди обяд пред имунизационните кабинети в областния град.

Омикрон и Делта: Прилики и разлики

РЗИ продължава да организира "зелени коридори" за поставяне на ваксини срещу COVID-19 и в делничните дни - в четири имунизационни кабинета в Шумен, в един във Велики Преслав и един в Нови пазар, който, за разлика от останалите, ще работи само днес.

Имунизациите се правят с всички налични ваксини в здравната инспекция - на Pfizer, Moderna и Janssen, припомниха от здравната инспекция. Новодиагностицирани с коронавирус са 96 жители на областта за последното денонощие, което е рязко увеличение на заразените
БТА