Започва обследване и подготовка за авариен ремонт на пропаданията пред хотел „Мадара
Започва обследване и подготовка за авариен ремонт на пропаданията пред хотел „Мадара / Дарик-Шумен

Кметът Красимир Костов издаде заповед за извършване на бърз оглед и предприемане на действия за решаване на проблема с пропаданията в зоната пред хотел „Мадара" в Шумен. Това съобщиха пресцентъра на общината.

Назначена е комисия от представители на общината, на ВиК, „Виваком -БТК" АД и на Е.ОН, която утре в 9 ч. ще извърши оглед на място поради наличието на множество подземни комуникации на различни оператори.

След проведен днес разговор на кмета Красимир Костов с управителя на ВиК  Мариян Ганчев, дружеството се ангажира с наличната си техника да разкрие зоната на пропадането и с помощта на лабораторията да се обследва наличието на всички ВиК-комуникации - канализации, водопроводи, дренажи, както налични подпочвени, дъждовни води и др. и да се предложи техническо решение за спиране течовете на водите, осушаване и укрепване на района  и създаване на безопасни условия за движение на МПС .

В заповедта се предвижда при необходимост да бъдат привлечени и други подходящи специалисти за изготвяне на работни проекти с нужните количествено-стойностни сметки за трайно решение на проблема.Срокът за работа на комисията е до 24 август.

За проблема е уведомена фирма „Хидрострой"АД гр.Варна - изпълнител на ЛОТ2 от инженеринг на проект: „Рехабилитация на част от уличната мрежа на гр.Шумен" по приета Програма от Общински съвет гр.Шумен, която трябва да изключи кръстовището с ул. "Стефан Караджа" до входа на хотел „Мадара" от изпълнение на строително-монтажни работи.

Според заповедта е възложено незабавно да се изготви проект за временна организация на движението, която предвижда еднопосочно движение на моторни превозни средства в проблемния участък - ул."Стефан Караджа", „Сан Стефано", ул. "Хаджи Димитър, ул."Васил Левски". Промяната в движението да влезе в сила от 17 август.

На ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство" се възлага да извършва постоянен контрол за непаркиране на МПС по ул."Стефан Караджа", площада пред хотел „Мадара", участъка на ул."Васил Левски" от ул."Стефан Караджа" до ул."Хаджи Димитър" и по самата ул."Хаджи Димитър".