Започна паспортизация на дупките в Търговище
Започна паспортизация на дупките в Търговище / Борислав Курдов
Започна паспортизация на дупките в Търговище
50662
Започна паспортизация на дупките в Търговище
  • Започна паспортизация на дупките в Търговище

Паспортизация на дупките по пътните платна в Търговище, оформили се след минусовите температури и снеговете, започна в Търговище. Това обяви кметът на общината д-р Красимир Мирев на нарочна пресконференция. Той поясни, че екипи от служители на общинската администрация са започнали обходите по улиците на града и ще очертаят местата, които да подлежат на аварийни ремонтни дейности.

Кърпежите по пътните платна ще започнат от 15 март, увери кметът Мирев. За такива дейности общината е заделила общо 100 000 лева в бюджета си, като средствата ще се изразходват на два етапа - през пролетта и през есента. Първо ще бъдат ремонтирани улиците и булевардите с най-натоварено движение, каза още д-р Мирев.

Също от днес в Търговище започна и хигиенизирането на града. Почистват се главно улици и тротоари от инертните материали, използвани за опесъчаване на пътните платна. Предстои почистването и на дъждопреливните шахти, като там където е необходимо ще се ползва и техника на „ВиК"

На пресконференцията стана дума, че обстановката в община Търговище след интензивното снеготопене тези дни. Пикът на покачването на водите е бил на 25 февруари, след което е нивата на водата в обектите е започнало да намалява. Няма опасност от преливане, увери кметът Мирев.

Вече започна почистването на реките и деретата в регулация в община Търговище. През втората половина на март ще започне и разширяване на коритата на някои от реките, като за това ще бъде ползвана и тежка техника, поясни д-р Красимир Мирев.