Зам.-министър Димчо Михалевски ще посети Велики Преслав
Зам.-министър Димчо Михалевски ще посети Велики Преслав / netinfo
Заместник – министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще посети Велики Преслав днес. От 11.00 ч. той ще открие модернизирания участък от инфраструктурата на индустриалната зона във Велики Преслав /до Хлебозавода на РПК – Велики Преслав/.

Строително – монтажните работи са извършени по проект „Модерна инфраструктура – печеливш бизнес” на стойност над 345 000 евро, финансиран по програма ФАР на ЕС. Изпълнител е фирма от град Лом. Извършена е рехабилитация на 1 300 м. водопроводна мрежа, с което загубите на вода са намалели със 60 %, възстановено е уличното осветление и са монтирани 92 бр. енергоспестяващи лампи. Също така са изградени 470 кв. м. нови тротоарни настилки и са отремонтирани 1 970 кв. м. вече съществуващи. Преасфалтирани са 1 300 кв. м. пътна настилка, поставени са нови пътни знаци и са изградени 2 автобусни спирки.

Дейностите по проекта са подпомогнати с над 60 000 лв. от фирмите, работещи в модернизираната зона. Проектът е реализиран за 1 година.

Община Велики Преслав е разработила и 2 – ри етап на проекта „Модерна инфраструктура – печеливш бизнес”, който е на стойност 1 200 000 лв. За финансиране отново се кандидатства по програма ФАР на ЕС. Проектът цели да се модернизира инфраструктурата и в останалата част на индустриалната зона, както и да се парцелират 145 декара общинска земя, която да бъде предоставена за инвестиции на зелено – съобщи заместник- кметът на общината Александър Горчев.