/ iStock/Getty Images
Заместник-кметът по строителство и екология на община Шумен арх. Николай Симеонов е подал заявление за напускане на поста.

Това съобщи той на пресконференция в отговор на журналистически въпрос. "Подал съм предизвестие за напускане по лични причини", отбеляза Симеонов и отказа да каже на коя дата изтича срокът на предизвестието му. 

БТА

По думите му има проблем с кадровото обезпечаване в ресорите, които ръководи, но няма масово напуснали хора, а само двама -трима. „Още в самия момент, когато дойдохме в общината, имаше липса на ключови специалисти и сега се прави всичко възможно да се попълнят тези липси“, допълни Симеонов. 

Кметът проф. Христо Христов, считано от 15 април, прекрати трудовото правоотношение на заместник-кмета по образование и култура проф. Светла Станкова по взаимно съгласие и оттогава общинската администрация няма заместник-кмет, който да отговаря за двата ресора.

Общинският съвет в Шумен на заседанието си на 30 май прие предложената от кмета проф. Христо Христов нова структура на администрацията, която предвижда местната администрация да има и шести заместник-кмет. Той ще ръководи нова дирекция - „Европейски политики, екология и туризъм“, но все още не е представен.  

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Станимир Савов, БТА