Заловиха съучастник в телефонни измами
Заловиха съучастник в телефонни измами / netinfo

Криминалисти от Шумен и полицаи от Велики Преслав са установили съучастник в телефонни измами, извършени на територията на областта.

По информация на местната полиция работата по разследването започнала на 11 януари след сигнал на 78-годишен мъж от Велики Преслав, който съобщил, че е измамен с 6000 лева след телефонен разговор с "лекар", който му съобщил, че дъщеря му е със счупен крак и за лечението са необходими пари. Две седмици по-късно, след телефонно обаждане от непознат и по същата схема 78-годишна жена от шуменското село Дибич предала 800 лева за "лечение" на свой близък. Проведените издирвателни действия дали резултат.

На 24 март е задържан 19-годишен мъж от Търговище. При извършен обиск в дома му са намерени и иззети четири мобилни телефона със сим карти и малка сума пари. Открити са бележки, в които мъжът описвал суми, които получавал и разходи , които правил със собствения си автомобил. С постановление на прокурор от Районна прокуратура - Велики Преслав мъжът е задържан за срок до 24 часа. Изяснява се съпричастността му към подобни криминални деяния на територията на цялата страна. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.