Заловиха млад мъж от Каолиново, посредничил при телефонна измама
Заловиха млад мъж от Каолиново, посредничил при телефонна измама / netinfo

Посредник в телефонна измама, който взел 12 000 лева от 80-годишна жена е задържан от полицията. Парите са отмъкнати след класически сценарий за "плащане на операция на близък", информират от полицията в Шумен. Случаят с измамата е станал в края на месец юни.

По време на разследването станало ясно, че "мулето", което взело парите от жената, не ги предало на поръчителя на измамата. Криминалисти от областната дирекция и полицейското управление в Шумен са провели множество оперативно-издирвателни действия, в хода на които мъжът е установен. Изяснено било, че след като взел парите 22-годишен млад мъж от Каолиново се "обзавел" с нов автомобил "Мерцедес", нови преносими компютри, мобилни телефони, дрехи, наел квартира за една година в Истанбул, направил и двудневна почивка във Варна.

На 8-ми юли е забелязан с новия си автомобил по улиците в Каолиново от служител на полицейското управление. Спрян е за проверка, в автомобила е намерена малка сума в евро и лева. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

Всички действия по документиране на престъплението са извършени под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.