арест
арест / iStock/Getty Images
Четирима са задържани за извършени престъпления по време на проведена специализирана полицейска операция в новопазарското село Стоян Михайловски за противодействие на битовата престъпност.

Трима от задържаните са за неправилно присъединяване към електропреносната мрежа.

На три адреса в селото в ранните сутрешни часове полицейски и служители на електроразпределителното дружество установили незаконно прикачване към мрежата с помощта на дървени прътове, като по този начин не се отчитала правилно потребената енергия.

Образувани са три досъдебни производства, задържани са трима местни жители – мъж на 57 години мъж, 25-годишен мъж и 57-годишна жена. При извършена проверка и последвал личен обиск на 29-годишен жител на Нови пазар били намерени около 10 гр. суха листна тревна маса, която по негови данни е „марихуана“. 

При последвало претърсване в жилище в Нови пазар е намерено около един грам бяло прахообразно вещество, за което заявил, че е амфетамин. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар, случаят е докладван на компетентната прокуратура.

Работата по образуваните производства продължава под надзора на РП-Шумен. В следобедните часове в землището на селото е установен 45-годишен жител на Стоян Михайловски в момент на извършване на кражба от горски масив на около 0,6 куб.м дърва за огрев. Регистриран е заявителски материал.

По време на специализираната полицейска операция са проверени 278 моторни превозни средства, 342 лица като деветима са криминално проявени. По време на проверките са установени 25 административни нарушения, за които са съставени 9 акта и са наложени 16 глоби с фиш.

Със системата за видеоконтрол са засечени 18 нарушения на скоростните режими. Двама водачи са шофирали с превишена скорост в населено място – единият с 30, другият с 52 км/ч повече от максимално разрешената скорост. Полицейската операция, в която участваха 15 служители на РУ-Нови пазар от охранителна, криминална, териториална и пътна полиция, се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура-Шумен.