Задържаха трима пияни шофьори през уикенда
Задържаха трима пияни шофьори през уикенда / netinfo

Трима пияни шофьори са били задържани този уикенд в Шуменско, информират от ОД на МВР.

Около 23:15 часа на 25 март на ул. „Захари Стоянов" в Шумен е извършена проверка на лек автомобил „Мазда" с шуменска регистрация, управляван от 39-годишен шуменец. Водачът е изпробван с техническо средство, като е отчетена 2,30 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Дал е кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Около 03:30 часа на 27 март в град Каспичан на ул. „Мадарски конник" от служители на РУ-Нови пазар е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген" с шуменска регистрация, управляван от 26-годишен мъж от село Мадара. Водачът е изпробван с техническо средство, като е отчетена 2,14 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Той също е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Час по-късно на ул. „Мадарски конник" в Каспичан от служители на РУ-Нови пазар е извършена проверка на лек автомобил „Хюндай" с шуменска регистрация, управляван от 22-годишен шуменец. Водачът е изпробван с техническо средство, като е отчетена 1,61 ‰ концентрация на алкохол в кръвта му. Задържан е за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.